Startsida / Inlägg

Jan Emanuel vill skryta med sin bil – men inte vara på bild med den

av Tobbe Ek

Alltså jag var ju på Yxtaholms slott utanför Flen i fredags för att träffa deltagarna i nästa säsong av ”Realitystjärnorna på godset”. Det var nog den mest kaotiska pressträff jag nånsin varit på.

Bild 2015-09-30 kl. 14.10.06Det går att berätta hur mycket som helst men jag tänkte dra ett exempel.

Jan Emanuel Johansson, ni minns Robinson-vinnaren som blev riksdagsledamot för Socialdemokraterna och sedan också mångmiljonär tack vare sina företag inom vård- och behandlingshemsbranschen?

Han hade kört sin röda lyxbil, en Ferrari, till godset för att visa upp skrytfordonet i programmet. Självklart tänkte så väl vi journalister som var där på plats, som TV3:s pressavdelning, att vi skulle kunna ta bilder på Jan Emanuel med bilen. Och det tänkte han också.

I några sekunder innan han fick spel. Visst var det en skrytbil och han hade den med för att visa upp. Men samtidigt ville han absolut inte hamna på bild med sin skrytbil. Låter det skumt?

Till slut gick han iväg med TV3:s presschef och började diskutera, han försökte också förhandla med oss journalister om hur vi fick använda bilden och i vilka sammanhang, men samtliga på plats gjorde snabbt klart för honom att det ju inte spelar någon roll om vi filmar honom i den eller tar stillbilder. Alla typer av bilder kan komma att publiceras i olika sammanhang.

Bild 2015-09-30 kl. 14.10.20Här diskuterar Jan Emanuel Johansson lyxåket med TV3:s presschef Susanne Nylén.

Jag försökte fatta vad som gjorde att han plötsligt blev så tveksam till att synas på bild i bilen som han så uppenbart köpt för att synas i.

Vad är det som är så känsligt med bilen?
– Det är inte känsligt i sin helhet, det är bara att dina kollegor i branschen, det har varit nästan en grej om att man skriver om mig som direkt ondskefull. Rikedom i samband med vårddebatten just nu är lite känsligt och man går in och tittar på vem som tjänar pengar på vård och omsorg i stället för att se vem som har levererat bäst vård och omsorg för pengarna. I och med att förenklingen går ut på att man behöver hitta en syndabock så blir det ofta jag som får bära syndabockhuvudet.
Men en Ferrari är ju en skrytbil…
– Ja visst fan är det det, det finns inget annat den kan vara än en skrytbil och det är därför jag har den här för att kunna skryta med den.
Men han vill inte skryta med den förrän vårvintern 2016 när ”Realitystjärnorna på slottet” börjar sändas.
– Precis just nu är den här debatten så het och jag räknar på att 2016 där nånstans så borde den vara uttjatad och då kanske man kan få ett annat häng på den.
Men du skämtar om att den är sosseröd i alla fall?
– Ja för fan, det är klart att jag tycker alla sossar ska ha en sån här.

Så det blev inga bilder på Jan Emanuel Johansson i bilen han så gärna ville skryta med. Men så här ser lyxåket ut i alla fall.

Bild 2015-09-30 kl. 14.10.28

 

Samtliga foton: Robin Lorentz-Allard.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman David Lindgren eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB