Startsida / Inlägg

23 av 28 – och rykten om Loreen, The Boppers, Kim Cesarion

av Tobbe Ek

Vi har kunnat fylla på listan med ett 23:e namn nu. Tydligen fick Jasmine Kara positivt besked från Melodifestivalen så sent som den här veckan. 

Det har dykt upp en hel del mer eller mindre vilda rykten de senaste dagarna. 

Kim Cesarion är ett av de ryktena och det grundar sig i att hans senaste singel är skriven av låtskrivarkollektivet The Family, som skrivit flera Melodifestivalhits de senaste åren, bland annat Måns Heroes, Robin Stjernbergs You och Ace Wilders Busy doin notin. Kim skulle behöva en rejäl hit igen och Melodifestivalen skulle kunna vara en bra plattform för honom.

Ett annat rykte är The Boppers. Tydligen har rockarna testat en del låtar för tävlingen. Det verkar dock inte som att de ska vara med. Om det i så fall är de själva som hoppat av eller om SVT tackat nej vet vi inte. 

Ryktet som skulle kunna ha fått alla Eurovision-fans i Europa att gå i fullständigt spinn är Loreen! Japp, enligt obekräftade uppgifter har SVT lagt in en charmoffensiv för att försöka övertyga Eurovision-vinnaren att ställa upp igen. Hur långt gångna de planerna varit, eller om det bara varit någons vilda dröm som slutade i ett aldrig besvarat telefonsvararmeddelande är svårt att säga. Men jag skulle bli mycket mycket mycket förvånad om Loreen dyker upp på en presskonferens i morgon. Men ska man våga drömma så kanske det skulle kunna vara som låtskrivare…

Michael Fannon är ett annat namn som dykt upp då och då de senaste veckorna. Det verkar vara nej där, men samtidigt har han passat på att uppdatera sina profilbilder i sociala medier de senaste dagarna, så kanske står han på en presskonferens i morgon. 

Margaret, den polska artisten med hiten Cool me down, har också dykt upp i lite spekulationer. Om det ens skickats in någon låt med henne vet jag inte, men enligt källor ska hon i alla fall inte vara med. 

Ett annat namn som dykt upp i sena spekulationer är Olivia Eliasson, ny artist som ligger på samma management som Wiktoria Johansson och Anton Ewald. Detsamma gäller för Hampus Nessvold, William Spwtz bästa kompis som var aktuell för Melodifestivalen redan förra året. Möjligen får han sin chans i år. 

I morgon förmiddag vet vi. Här är i alla fall vår uppdaterade lista över artister bekräftade av våra källor.

Silly season schlager just nu:

 1. Les Gordons
 2. The Fooo Conspiracy
 3. Lisa Ajax med låt av The Family och Ola Svensson
 4. Elisa Lindström
 5. Alice Svensson
 6. Robin Bengtsson med låt av Robin Stjernberg
 7. Ace Wilder
 8. Boris René
 9. Wiktoria Johansson
 10. Mariette Hansson
 11. Axel Schylström
 12. John Lundvik
 13. De vet du
 14. Jon Henrik Fjällgren
 15. Nano Omar
 16. Etzia
 17. Anton Hagman
 18. Charlotte Perrelli
 19. Benjamin Ingrosso
 20. Owe Thörnqvist
 21. Krista Siegfrids
 22. Adrijana
 23. Jasmine Kara

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB