Startsida / Inlägg

Här gör SVT reklam för privatägt köpcentrum – nåt för granskningsnämnden?

av Tobbe Ek

Nu är repet igång. Öppningsnumret är en förinspelad sång om Skellefteå där vi alltså får Melodifestivalens första snopp när en man badar naken i isvak. Och dessutom en reklamskandal som SVT helt duckar för.

David Lindgren sjunger om ett privatägt köpcentrum i Skellefteå, trotds att man inte får göra reklam i SVT. Och Projektledaren slår ifrån sig med att det inte är reklam eftersom köpcentrumet inte saluför egna varor.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Foto: Robin Lorentz-Allard

Mycket märkligt. Och definitivt något för granskningsnämnden att undersöka.

Öppningen är helt okej textmässigt och David är härligt skön. Med tanke på andra öppningsakter i år så är det här ett lyft. För nu är nivån åtminstone godkänd. Inte mer än godkänd, men i alla fall godkänd.

Och publiken går givetvis igång på den lokala anknytningen och skämten om David Lindgrens hembygd.

alcazar Benjamin Ingrosso David Lindgren david lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB