Startsida / Inlägg

En kulinarisk resa – bjuden på vodka till lunchen

av Tobbe Ek

Häromdagen beställde jag in ”three types of pork” från menyn, en traditionell ukrainsk rätt. Som när den serverades visade sig mer specifikt, som servitrisen uttryckte det, vara ”three types of lard”.

Tre sorters fett alltså.

IMG_2331

Och en annan gång, när vi skulle äta lunch, ställdes det här fram direkt på bordet. Varsin vodkashot med honung och pepparrot, tillsammans med en munbit av mörktoast med ”one type of lard”.

IMG_2342
Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo Dotter eric saade esc finland Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Liamoo Lisa Ajax loreen Mariette Hansson Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson sanna nielsen
  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB