Startsida / Inlägg

Nej, misstänkte komikern var aldrig påtänkt som programledare för Mellon

av Tobbe Ek

Nu måste vi få lite ordning på de senaste två dagarnas konspirationsteori i Melodifestival-världen. För ryktena stämmer inte, de är falska.

Den komiker som SVT inte ville ha som programledare för Melodifestivalen är INTE samma komiker som misstänks för två våldtäkter.

Kan vi få slut på den märkliga spekulationen nu?

Melodifestivalen_2016_generic.svgFörstår ni inte vad jag pratar om? Då ska jag förklara. För två veckor sen avslöjade vi på Nöjesbladet att David Lindgren kommer att vara programledare för Melodifestivalen 2018. Det bekräftade SVT på en presskonferens igår.

I samma artikel avslöjade vi också att Melodifestivalens redaktion allra helst ville att David skulle ha en viss komiker vid sin sida, men att den personen stoppats högre upp i SVT:s hierarki.
– Det blev nej på det namnet. Beslutet kom uppifrån, sa en av våra källor då.

I artikeln skrev vi också, baserat på uppgifter från flera källor, att den personen inte anses ”passa in i den strategi som SVT har för Melodifestivalens profil”.

Nu, drygt två veckor senare, har de här uppgifterna fått fötter. Ett antal konspirationsteoretiker har fått för sig att den komiker som SVT:s ledning inte ville ha som programledare för Melodifestivalen, är samma person som den som utreds, misstänkt för två våldtäkter.

Men det här stämmer alltså inte. Det är två helt olika personer. Beslutet att komikern inte får leda Melodifestivalen i år bygger heller inte på någon stor underliggande skandal så vitt jag förstått. Det handlar snarare om att man sökte en annan typ av profil till nästa års program. Däremot kan den personen vara aktuell som programledare andra år, eller för andra typer av program på SVT.

Så, kan vi få slut på de här konspirationsteorierna nu? Tack så mycket!

För övrigt har ju silly season-säsongen precis dragit igång när det gäller Melodifestivalen. Lite senare i år än vanligt, men tidigare idag kunde vi på Nöjesbladet avslöja att Samir & Viktor är klara för nästa års tävling. Räkna med att det blir fler artiklar om tävlande artister den närmaste tiden. Håll utkik på sajten och här i bloggen!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso carola david lindgren David Lindgren esc Henric von Zweigbergk loreen mede melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB