Startsida / Inlägg

Bara 2,9 miljoner tittare i lördags – jag lägger skulden på manus och regi

av Tobbe Ek

Oj, det var ett rejält tapp från första veckan. 2,9 miljoner tittare i lördags. Ett tapp på närmare 400 000 tittare, enligt siffror från MMS.

Jag lägger skulden på innehållet i programmet. David är helt okej som programledare. Men han enbart kommer inte locka tittare på sitt namn. Han behöver ett bra manus och vettig regi för att kunna ge tittarna den folkfest som Melodifestivalen vill vara.

När innehållet är bra runt låtarna så kommer också tittarna att uppfatta låtarna som bra. När innehållet är uselt så kommer tittarna också känna att de tävlande bidragen är usla. Och då lämnar tittarna tävlingen.

Davids manus i lördags innehöll dåliga Göteborgsvitsar och skämt om de dåliga Göteborgsvitsarna. Och stackars Fab Freddie tycks helt utlämnad till sitt, visserligen härliga, fnitterskratt och det räcker inte för en publik. Jag skulle bli så lycklig om David och Freddie fick ordentligt genomarbetade manus till på lördag och dessutom regi värd namnet så att de känner sig trygga i leverans och vad och hur de ska göra under sändningen. Då kanske tittarna kommer tillbaka.

Och om SVT försöker dra den om OS när det gäller tittarsiffrorna, så går det inte den här gången på grund av tidsskillnaden till Sydkorea.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso carola david lindgren David Lindgren esc Henric von Zweigbergk loreen mede melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB