Startsida / Inlägg

Danskt snöbråk i Portugal: ”Produktionen förstår oss inte”

av Tobbe Ek

Danmark skickar vikingamannen Jonas Rasmussen med svenskskrivna Higher ground och scenen fylld av skäggiga och håriga män och tygstycken som ska se ut som vikingasegel, dock mer lika Carolas viftande flaggor när de inte har några skepp med sig…

Men det var inte det stora problemet när Rasmussen stod på scenen igår.

Foto: Thomas Hanses / EBU
Foto: Thomas Hanses / EBU

Det var att scenen skulle fyllas med en fullständig snöstorm. Men DR:s underhållningschef Jan Lagermand Lundme tycker att det snarare såg ut som ett romantisk snöfall kring jul och kritiserar därför den portugisiska produktionen i en interjvu med DR.

– Våra vackra vikingar gjorde det fantastiskt, men som jag misstänkte på förhand så är det snön som blåser in på scenen i slutet av låten som kommer bli vårt problem i år och som vi verkligen behöver jobba med, säger han i intervjun.

– Produktionen här i Portugal förstår oss inte och snön som vi såg idag (läs: igår) blev för romantisk och julmysig. Vi vill att Jonas ska stå i en riktig snöstorm och det ska de bara fixa!

Foto: Thomas Hanses / EBU
Foto: Thomas Hanses / EBU
alcazar Benjamin Ingrosso David Lindgren david lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB