Startsida / Inlägg

Ryssland tycks satsa på att åka ut – och gömmer stackars Julias rullstol i en vulkan

av Tobbe Ek

Jag är tillbaka i presscentret så klart och följer dagens repetitioner. Ryssland var först ut nu på morgonen och det låter verkligen fruktansvärt.

Foto: Andreas Putting / EBU
Foto: Andreas Putting / EBU

Kören är till och med surare än Julia Samojlova själv. Det här kan bli första gången Ryssland inte tar sig till final. Kanske är det till och med avsiktligt, för att bygga upp inför en revansch som kan ge dem segern nästa år…

Foto: Thomas Hanses / EBU
Foto: Thomas Hanses / EBU

Själv är jag mest bekymrad över det faktum att man verkligen gömmer Julia uppe i en vulkan där hennes rullstol inte syns. Genom stora delar av tv-produktionen är det vida bilder eller fokus på hennes två dansare.

Foto: Thomas Hanses / EBU
Foto: Thomas Hanses / EBU

Jag hade tänkt fråga henne om varför de valt att gömma rullstolen så, men inkompetensen på de här presskonferenserna överstiger som vanligt all rim och reson, så personen som ledde presskonferensen tog upp så mycket tid att det bara blev utrymme för två frågor från oss i pressen. Jag fick inte ordet.

alcazar Benjamin Ingrosso David Lindgren david lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB