Startsida / Inlägg

Vilka gör Marika sällskap? I morgon presenterar SVT programledarna

av Tobbe Ek

Nu har SVT bjudit in till presskonferens för att presentera Melodifestivalens programledare 2019.

De är duktiga på att skriva just ”programledare” och inte ”programledarna” för att inte avslöja för mycket detaljer, men ni som läser Aftonbladet vet ju att det kommer vara flera. Tidigare har en källa sagt att ”det kommer vara tre eller fyra”, men nu vågar jag säga att det är just fyra stycken det rör sig om. Åtminstone enligt de senaste rapporterna jag fått innifrån SVT-huset.

Marika Carlsson på Diggiloo 2018 Foto: Rickard Nilsson
Marika Carlsson på Diggiloo 2018 Foto: Rickard Nilsson

Att Marika Carlsson är en av dem, är helt klart, det har vi avslöjat och fått bekräftat från mycket säkra källor. Men de andra tre har jag fortfarande inte tydliga besked om.

Upplägget har jag inte heller fått grepp om. En person med insyn har sagt att programledarna möjligen inte kommer leda alla program tillsammans, en variant skulle istället kunna vara att de leder varsitt program, och tar de avslutande ihop, eller att programmen leds två och två.

det finns en hel del spekulationer om vilka det är som ska leda Melodfiestivalen tillsammans med Marika. Och spekulationerna förändras också lite utifrån vilket upplägg som diskuteras. Vissa ses som mer troliga om det handlar om att leda ett eller två program, medan andra tippas kunna ta sig an hela säsongen. De namn som förekommer oftast i de spekulationer som jag hört är:

William Spetz

David Sundin

Christine Meltzer

Björn Kjellman

Sarah Dawn Finer

Kodjo Akolor

Krista Siegfrids

Lena Philipsson (men där har jag fått ett tydligt nej från flera källor)

Shirley Clamp

Molly Sandén

Om det rör sig om att bara leda något enstaka program även:

Mia Skäringer

Kristian Luuk

Men ni förstår ju att det handlar om vilda spekulationer när det är så här många namn som förekommer. Så om jag inte lyckas dra loss något mer under dagen, så får vi se i morgon efter lunch om det här var uppåt väggarna, eller om det fanns några rätt här.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso carola david lindgren David Lindgren esc Henric von Zweigbergk loreen mede melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB