Startsida / Inlägg

Sista minuten-snacket i Mello-kulissen: Kan Pernilla, Paparizou, Pira, Gessle presenteras av SVT i morgon?

av Tobbe Ek

Oj oj oj, om 12 timmar börjar SVT:s presskonferens där de presenterar samtliga 28 bidrag i Melodifestivalen 2019.

Vi har precis publicerat vår senaste (och sista för i år) artikel där vi avslöjar artister som ska tävla och vi har nu kommit upp i 24 av 28 artister. Jag kommer svettas och hålla tummarna för att det inte smugit in sig nån felaktighet på den sista listan nu, vi har ju korrigerat vissa saker tidigare. Magnus Carlsson till exempel, som ju inte ska vara med och tävla.

Och nu i den senaste artikeln, kan vi alltså konstatera att Hanna Ferm och Liamoo sjunger duett. Så de är inte två olika akter, utan en av de 28.

Men vad är det för namn vi inte har avslöjat? Hur har snacket gått i kulisserna? Vilka skulle kunna vara med på SVT:s presentation och vem kommer absolut inte att dyka upp?

Här sammanfattar jag de senaste månadernas skvaller och vad våra källor sagt till oss:

Linda Pira
Vi vet inte om hon tackat ja eller nej, men hon ska ha fört samtal med SVT och testat olika låtar i studion.

Andreas Wijk
Har haft en låt inskickad till juryn och har varit med länge i diskussionerna på SVT, så vitt vi vet, men vi vet inte om det till slut blev ett positivt eller negativt besked.

De vet du
SVT ville ha med dem. Det fanns en låt som var framtagen åt dem. Men enligt våra uppgifter ska de ha bestämt sig för att inte vara med. Grabbarna har varit i Los Angeles under hösten, men har nu återvänt till Sverige precis i lagom tid för presskonfernensen, så kanske har de låtit sig övertalas och ändå dyker upp i morgon.

Ibrahim Nasrullayev
”Talang”-vinnaren från 2017 har testats på flera låtar men våra källor har inget definitivt besked om han fått en plats i tävlingen eller inte.

Brandsta City Släckers
Det har cirkulerat en låt med Mello-veteranerna. Snacket dog dock ut strax efter att juryn gjort sitt arbete. Men kanske har de bara lyckats hålla det extra hemligt?

Per Gessle
Skrev en låt till Heidi Musum i norska uttagningen till Eurovision förra året. Kan SVT ha fått honom att skriva en låt till Melodifestivalen i år?

Axel Schylström
Var inskickad förra året och hyfsat nära en plats då. Kanske får han en ny chans i år?

Sigrid Bernsson
Vill vara med, men det verkar som att den eller de låtar som hon velat tävla med har ratats av SVT.

Gabriel Fontana
Härligt färgglada sociala medier-profilen, som ratades i ”Idol” och sen också tävlat i ”Talang” skulle absolut vara med och tävla enligt några personer som vi pratade med. Men när vi sen bollade hans namn med flera andra av de drygt 25 källor kring Melodifestivalen som vi ofta pratar med så var den samlade reaktionen: ”Vem sa du? Vad hette han?”

Sam-E
Medinas frontman, som egentligen heter Sami Daniel Rekik, hade skrivit en låt förra året, åt Elias Abbas. Och Medina har varit med i förhandssnacket tidigare. I somras meddelade bandet att de lägger ner, så kan istället Sam-E dyka upp solo nästa år?

Ben Mitkus
Hänt har skrivit att han ska vara med och tävla, men vi har inga källor som bekräftar det. Han har haft låtar inskickade både i år och förra året, men det verkar inte som att han kommer att vara med.

Anis Don Demina
Släppte nyligen en singel som var precis tre minuter lång, som en Melodifestival-låt ska vara och det får en ju genast misstänktsam. Men han säger själv att han inte skulle vilja tävla eftersom han är dj och att det skulle kännas konstigt, men han gör gärna ett gästspel som i Samir & Viktors ”Shuffla”, för den upplevelsen tyckte han var väldigt kul.

Isa Tengblad
Har setts i studion med bland annat Peg Parnevik, Josefin Glenmark, Jimmy Jansson och Palle Hammarlund som alla skrivit låtar till Mello tidigare. Kan hon ha fått med en låt?

Lisa Ajax
Har skickat in en låt som beskrivs som ”en stor ballad”. Men så beskrivs också Wiktoria Johanssons låt och vi vet redan att Wiktoria är med i tävlingen. Tycker SVT att det finns plats för två unga tjejer som gör stora ballader, eller får Lisa stå över ett år?

Saraha
Har synts i studion och på olika låtskrivarcamps där det skrivits låtar till Melodifestivalen. Men enligt våra källor är det mer troligt att hon dyker upp som låtskrivare än som artist i nästa års tävling.

Ida Redig
Det ska ha skickats in låtar med henne, men det verkar inte som att hon fått en plats.

Bella & Filippa
Har skickat in låtar och när skivbolaget Warner släppte en jullåt med duon som debuterade i Melodifestivalen 2017, trodde många, inklusive undertecknad att de var helt klara för Mello. För varför skulle annars ett skivbolag signa dem för en jullåt? Men  det verkar som att det slutgiltiga beskedet från SVT till slut var ett nej.

Petra Marklund
Ska enligt våra källor ha tackat nej till att ställa upp i tävlingen. Synd tycker jag. Ryktet säger att det var en låt på engelska och att hon kanske skulle ha gjort den under sitt artistnamn September. Men så blir det alltså inte. Om hon inte övertalats att ändra sig i sista stund.

Sean Banan
Ska ha skickat in minst en låt och har också synts arbeta flitigt i studion under hösten. Men enligt våra källor fick han ett definitivt nej från SVT för några veckor sedan.

Jessica Andersson
Det finns en låt som SVT gärna hade velat att hon skulle tävla med. Och Jessica älskar Melodifestivalen. Men efter succén med ”Party voice” ville hom nog inte dyka rätt in i tävlingen igen, med risken att nästa låt inte skulle bli en lika stor framgång. Så därför tackade hon tidigt i höstas nej till att vara med i tävlingen. Den här gången. Jag pratade med henne i dag och då sa hon ”Jag siktar på 2020 istället”.

Pernilla Wahlgren
Efter Benjamins seger så skulle ju klanmodern kunna återvända till tävlingen igen för att göra en Jessica Andersson och ro hem en skön popschlager-hit i modern och mogen tappning. Pernilla Wahlgren ska ha undersökt sitt spelschema, men bestämt sig för att istället för att flytta några föreställningar för att kunna tävla istället ha bokat på ännu fler av showen ”Kort, glad och tacksam” så nu spelar hon varenda lördag under hela Melodifestival-perioden.

Helena Paparizou
Ska ha fått en låt skickad till sig, men tackat nej.

Vilka fler namn har det snackats om då? Listan kan i princip göras oändlig, men det känns bara fånigt. Att ha 22 med här ovan är för att berätta lite om hur snacket har gått. De flesta av dem har ju som ni ser fått definitiva nej, eller själva tackat nej. Men nån av dem kanske dyker upp på presskonferensen i morgon.

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB