Startsida / Inlägg

En andra lyssning: Stark öppning av Nano, High 15 gör Ace Wilder-kopia, Arja är nog chanslös, Mohombi gör stark poplåt, Bergendahls countrypop kan göra succé

av Tobbe Ek

Nu får vi höra alla låtar en gång till. Jag uppdaterar det här blogginlägget vartefter.

Nano känns som en stark öppning i det här startfältet. Han gör det som förväntas av honom, men har ändå utvecklats. Det är mer upptempo, ännu mer tryck i låten och ett skönt körarrangemang. Take me to church lyser ännu tydligare i den här än i Hold on, men refrängen är också starkare än andra låtar i genren.

High 15:s låt No drama låter vid den andra lyssningen ännu mer som Ace Wilders Busy doin nothing. Det är en salig blandning av genrer, och jag minns att jag inte fattade Wilders låt alls vid första genomlyssningen. Det kan hända samma sak här också. Om de lyser på scenen kan det här funka. Men just nu är jag bara ett enda enormt frågetecken.

Wiktoria Johansson utmanar sig själv med en ballad. Not with me har flera snygga passager och växer under låtens gång. Om Wiktoria övertygar på scenen kan den här bli farlig, så länge hennes publik inte förväntat sig ännu en popcountrydanslåt.

Zeana och Anis Don Demina gör svensk uy, uy, uy-pop där Zeana ska bära låten. Anis har inga saxofonpartier, istället har han två kortare inhopp med rap. Om Zeana får till charmen på scenen kan det här absolut funka på lördag. Låten har potential att bli en skolgårds-hit och går direkt att sjunga med i.

Arja Sajijonmaa gör varken en ny Högt över havet eller en ny Vad du än trodde så trodde du fel. Det är visserligen en jätteklassiskt traditionell refräng om klimatkrisen, typ, men tyvärr får nog Arja förbereda sig på att inte ta sig vidare på lördag. Jag kan inte tänka mig att det här kommer tilltala alla åldersgrupper.

Mohombi gör veckans starkaste moderna poplåt, är känslan efter andra genomlyssningen. Kan han leverera på scenen och charma tv-publiken så kan det här bli en jättehit. Men det kommer hänga på leveransen på lördag. Han får inte kännas distanserad utan måste bjuda in publiken och charma dem.

Anna Bergendahl gör en väldigt effektiv countrypop-låt där hon kommer övertyga med sin tydliga värme och röst. Det här är snyggt och enkelt, där allt hänger på att beröra och det har Anna gjort förut. Nån tyckte att den kanske var för vuxen, men jag gillar verkligen Ashes to ashes (okej, jag är väl vuxen men alltså…), jag tror att den har ett brett tilltal.

Det var uppspelningen, nu har vi alltså hört låtarna två gånger. Nu ska jag och Markus Larsson spela in tv om vad vi tycker så att ni får se det på en sajt nära er så snabbt det bara går.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Frida Englin Danielsson
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB