Startsida / Inlägg

Gardells pinsamma miss som drabbar Mello-profilen

av Tobbe Ek

Jag läste det i Jens Petersons recension här på Aftonbladet, men nu har jag sett det med egna ögon också.

IMG_5818Jonas Gardell har jobbat med Fredrik Kempe i några låtar till sin show ”Queen of fucking everything” och där har den här otroligt pinsamma missen smugit sig in i programmet till Gardells senaste show.

Ni ser va?

Musik: Fredrik Kämpe

Stavfelet är extra pinsamt eftersom Jonas Gardell har ett rykte om sig som perfektionist som gärna tar i från tårna när han vill understryka hur viktigt det är att allt blir korrekt, både på scenen och i programblad och annat runtomkring.

Det är extra pinsamt eftersom Jonas Gardell och Fredrik Kempe också har skrivit hela musikalversionen av ”Livet är en schlager ihop” så här borde en enkel korrekturläsning ha kunnqat upptäcka den här missen.

IMG_5819Fredrik har ju många gånger stött på problem med hur hans efternamn ska uttalas, är det med k-ljud eller tje-ljud (det är med tje-ljud) men nu måste han också försöka motverka felstavning av namnet alltså.

Jag vet inget om hur han reagerat, men det här är ett program som givetvis har trycks upp i många många många tusental för både Stockholmsshowerna och de efterföljande på andra delar av landet, så det här kommer att förfölja både honom och Gardell under lång tid framöver.

Och hade det varit jag, att nån hade skrivit till exempel Tobias Ek i många tusentals exemplar av något som skulle finnas länge, så skulle jag ha blivit måttligt road.

Fredrik Kempe har en låt med i årets Melodifestival, Jon Henrik Fjällgrens Norrsken som tävlar i Leksand i den tredje deltävlingen. Jag kanske får tillfälle att fråga Fredrik om det här då.

alcazar Benjamin Ingrosso David Lindgren david lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB