Startsida / Inlägg

Alla röstningssiffror har kommit

av Tobbe Ek

Nu har SVT släppt alla röstningssiffror. Om ni klickar på den här bilden så ska den gå att öppna upp och zooma in så ni kan specialgranska.

Bild: SVT

Annars kan ni gå till den här länken och också läsa Gustav Dahlanders utmärkta inlägg på SVT:s blogg om alla detaljer. Nytt för i år är att vi inte får veta antalet röster i första, respektive andra omgången. Det gör att sammanställningen ovan blir lite förvirrande tyvärr.

Mest anmärkningsvärt är att Rebecka Karlsson hade tagit sig til final och Lina Hedlund hade hamnat i andra chansen enligt det förra röstningssystemet där antalet röste avgjorde utan att det viktades mellan åldersgrupper. Samtidigt skilde det bara 8020 röster mellan dem, så det var oerhört jämnt.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB