Startsida / Inlägg

Australiens artist rullas in på scenen uppe på en pinne

av Tobbe Ek

Jag har hunnit ta mig till presscentret och arenan nu och hinner precis se delar av Australiens repetitioner. De har alltså pallrat upp sångerskan och två dansare på svajande pinnar på scenen och där hänger de under hela repet.

Foto: Thomas Hanses

Under sändningarna har de bara 50 sekunder på sig mellan varje artist på scenen så sångerskan Kate Miller-Heidke och hennes dansare surras faktiskt fast på pinnarna bakom scenen och rullas in och ut från scenen högt upp i luften.

Foto: Thomas Hanses

Det ser väldigt roligt ut, det lilla jag hinner se. För att de ska få vatten att dricka mellan sina genomsjungningar så står scenteknikerna med långa skaft och sträcker upp vatten och annat till dem.

Bilderna här ovan är från Australiens första repetition, för det tar offantligt lång tid för EBU att lägga upp bilderna från varje repetition som vanligt. De har inte förstått sig på moderniteter som internet och att man kan skicka bilder direkt från kameran.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB