Startsida / Inlägg

Brukade vara programledare för Jeopardy – får betala Eurovision-kalaset själv

av Tobbe Ek
(AP Photo/Sebastian Scheiner)

Serhat är från Turkiet, men eftersom Turkiet inte är med i Eurovision längre så är det här andra gången han istället ställer upp för puttelandet San Marino. San Marino har ett litet tv-bolag men mycket begränsad budget, så de erbjuder artister att ställa upp för deras räkning så länge de själva står för hela Eurovision-kalaset. Det har sett lite olika ut, att förmögna låtskrivare gått in och pyntat, att sponsorer plockats in eller att skivbolag betalat. I Serhats fall står han för kalaset tillsammans med sina uppbackare som skivbolag, förlag etc.
Serhat är stor i Turkiet där han först belv känd som programledare för Jeopardy. Sången idag, lite svajig va. Men ajg älskar att han går all in disco.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB