Startsida / Inlägg

Sameflaggan – och en svensk artist i bakgrunden

av Tobbe Ek
Foto: Peter Wixtröm

Norges Keiino var bland de sista att gå på röda mattan och Fred Buljo hade tagit på sig sin finaste samedräkt, och bar även den samiska flaggan på röda mattan. Det har ju varit lite kontroversiellt huruvida man ska tillåtas att ha andra flaggor än nationsflaggorna med sig i arenan tidigare år, men här var det inga problem i alla fall.

Foto: Peter Wixtröm

Azerbajdzjans Chingis är den som avslutar den andra semifinalen så han var också en av de allra sista på röda mattan. Tittar ni noggrant i bakgrunden så känner ni kanske igen en av hans körsångerskor, Sara Li, som ju tävlade med Björn Ranelid i Melodifestivalen för några år sen. Men det här är mer än ni kommer se av henne i sändningen, för hon är dold i bakgrunden under Chingis nummer.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo David Lindgren eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB