Startsida / Inlägg

Tre schlagerpoddar att värma upp med!

av Tobbe Ek

Om ni vill ladda upp ordentligt inför lördagen så tycker jag att ni ska lyssna in er på ett gäng schlagerpoddar.

Visst, SVT har startat sin egen Mello-pod och den kan ni gärna lyssna på om ni vill. Särskilt avsnittet med Anna Charlotta Gunnarson kan jag rekomendera. Men grejer med poddar är ju att de ska göras av folk som är extremt insatta, som älskar det de gör och där det känns i varje sekund av lyssning, oavsett om ljudkvaliten ibland kanske skaver eller om en intervju ibland känns aningens för lång.

Och vet ni vad? Då är det betydligt bättre om ni lyssnar in er på tre andra poddar där kärleken till tävlingen lyser igenom så mycket mer även av de som leder poddarna och som därför lyckas engagera lyssnarna ordentligt.

QX Schlagerprofilerna. Deras podcasts som har släppts under hösten är genomgångar av specifika år eller deltävlingar, med intervjuer med deltagare och djupdykningar och analyser av programmen. Missa inte!

Schlagerfesten. Det här gänget grottar i år ner sig lite mer än vanligt i ett specifikt ämne: Varför har bara killar vunnit de senaste åren? Varför är det så få kvinnliga låtskrivare med? Lyssna när de diskuterar analyserar och ställer Mello-makthavare mot väggen.

Schlagervännerna. Här är podden för dig som älskar precis allt med Melodifestivalen. Det här fantastiska gänget djupdök i somras i ungefär en miljon avsnitt om refuserade bidrag, alltså låtar som inte kommit med i Mellon. Mycket lyssningsvärda intervjuer från ett gäng som inte bar aälskar alla låtar i mellon. De tycks också älska alla låtar som inte kommit med!

För genomskinlighetens skull: Jag känner alltså alla de personer som gör de tre poddarna här ovan, några av dem mer än andra. Jag har lärt känna dem tack vare vårt gemensamma intresse för Melodifestivalen så det känns okej att tipsa om dem alla!

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB