Startsida / Inlägg

Därför ändrar SVT reglerna i arenan

av Tobbe Ek

På dagens genrep ändrade SVT förhållningsreglerna inne i arenan så att det är okej för folk på parkett att stå upp och dansa i sista bidraget, Anis Don Deminas Vem är som oss.

Foto: Robin Lorentz-Allard

I vanliga fall vill de att alla som sitter på främre parkett sitter ner för att inte störa för tv-kameror och publiken bakom, men nu säger istället studiomannen Henric von Zweigbergk till publiken att det är okej att ställa sig upp och dansa med.

Det beror på att det blev så dansig härlig stämning under Anis första genrep att man inte vill förta det från publiken och heller inte skapa en sur stämning där några flyger upp och dansar medan andra surt säger till om att man faktiskt måste sitta ner.

Det blir som ett extra tifo för Anis, precis som publiken använder sina mobiltelefoner för att förhöja Paul Reys nummer och viftar med röda näsdukar för att hjälpa till med stämningen i Mendez och Alvaro Estrellas nummer. Men niu består tifot istället av att publiken får stå upp och dansa.

alcazar Benjamin Ingrosso David Lindgren david lindgren esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Jon Henrik Fjällgren Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland saade sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Felix Blom
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB