Startsida / Inlägg

Nej, Österrikes jury vände inte på sina röster i Melodifestivalen

av Tobbe Ek

Nej, Österrikes jury vände inte på sina poäng.

Sent i lördags och i söndags gick sociala medier varma. Besvikna Dotter-supportrar började spekulera och sprida rykten om att Österrikes jury, som satte sin 12:a på Anis Don demina, i själva verket skulle ha vänt på sina poäng. Om så vore fallet skulle Dotter ha slutat på fler poäng än The Mamas från juryn och därmed ha tagit hem tävlingen.

Men nej. Så var det inte. Ryktena spreds så intensivt under lördagsnatten att delar av efterfesten kokade av dem på Berns och det fick SVT att snabbt bestämma sig för att dubbelkolla om det faktiskt kunde stämma. Men den österrikiska juryordföranden bekräftade att de poäng som lämnats i tv var dem som juryn kommit fram till. Det bekräftades igår också av Melodifestivalens projektledare Anette Helenius som ni kan läsa mer om i den här artikeln.

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo David Lindgren eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB