Startsida / Inlägg

Måste ändra tippningen efter torsdagsrepet

av Tobbe Ek

Efter att ha sett artisternas första rep blir jag tvungen att kasta om lite i min tippning. Jag tycker att Lovad, Efraim Leo och Clara Klingenström gjorde starkare intryck på mig efter repet jämfört med uppspelningen. Tess Merkel kändes tyvärr svagare och även Sannex blev jag lite osäker på för att det blev lite för mycket på låtsas-känsla, som att de inte själva helt trodde på att vad de sjunger är det roligaste i hela världen, och så måste man känna när man gör den typ av låt de tävlar med.

Jag blev även lite orolig över Eric Saades nummer. Låten är otrolig, kanske årets absolut bästa. Men numret är mörkt och väldigt mycket musikvideo, där tv-tittarna kan tappa kontakten med honom. Det behöver de ordna upp till på lördag.

The Mamas lär ta en finalplats och jag tror ändå att Eric Saade också gör det. Men det är faktiskt inte helt säkert längre.

När det gäller Andra chansen tror jag fortfarande att Sannex borde knipa en av de platserna. Jag kan inte bli av med låten ur huvudet. Och sen är frågan vem som tar den andra platsen där. Efter gårdagens rep och med tanke på hur folk brukar rösta så lutar jag nu åt att Efraim Leo kan ta den. Poppojke som sjunger stabilt med ett snyggt nummer brukar kunna funka i de här sammanhangen.

Tävla gärna mot mig i Schlager Manager. Gratis för alla plusmedlemmar och kostar 1 krona för övriga och då får man dessutom Aftonbladet Plus en månad på köpet. Ni kan sätta upp egna ligor, tävla mot vänner och familj och om vem som är bäst i Sverige. Och som bonus också i min egen liga och vinna rätt schysta priser. Tävla här.

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB