Startsida / Inlägg

Falsksång och en underhållande bilkrasch

av Tobbe Ek
Bild från onsdagens tidiga genrep Foto: Robin Lorentz-Allard

Moldaviens Natalia Gordienko sjunger falskt så fort hon öppnar munnen. Jisses. Det blir en fest i falsksång ikväll. Och då tillåts ändå förinspelad kör i år av corona-skäl för att minska ner antalet personer i varje delegation. Huvudstämman måste dock vara live så de som har en dubb i kulissen måste ha denne på plats. Natalia går nog dock inte att hjälpa.

Bild från onsdagens tidiga genrep Foto: Robin Lorentz-Allard

Island är det svårt att skriva nåt om. Det här är ju samma framträdande som vi sett sen i går eftermiddags eftersom det är ett förinspelat från deras repetition på grund av corona. Men missa inte de sista 15 sekunderna. Alltså när låten är slut. Ja, precis då. Det är det roligaste i hela kvällen, när de byter slutpose.

Bild från onsdagens tidiga genrep Foto: Robin Lorentz-Allard

Serbiska Hurricane är en något så märkligt som en underhållande trafikolycka. De är precis extra allt och lite tillpå det sätt som egentligen bara händer i Eurovision. Jag gapskrattar. Och älskar det. De är så i osynk med varandra i dansen, och i sina rörelser, inget linjerar, allt är lite skevt. Men de röjer. Det är härligt.

Bild från onsdagens tidiga genrep Foto: Robin Lorentz-Allard

Georgiens Tornike Kipiani. Ja vad ska jag säga. ”Wind blow I wanna feel you”. Han sjunger. Det känns som tio minuter. Sen är det över.

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB