Startsida / Inlägg

Tusses röst håller – styrkebesked vid första repet i Rotterdam

av Tobbe Ek

Jag är inte på plats i Rotterdam än, men svenska delegationen är där och Tusse står i detta nu på scenen och genomför sin första repetition. Vi som är ackrediterade har möjlighet att följa repen via videolänk och Tusse har precis gett ett rejält styrkebesked inför semifinalen som äger rum om en och en halv vecka, tisdag 18 maj.

Foto: Andres Putting / EBU
Foto: Andres Putting / EBU

Tusse inleder ensam på en betydligt mycket större scen än i Melodifestivalen. Han har fått nya scenkläder. Ärmarna är kapade på kavajen och istället har han armbågslånga handskar med stora silverdetaljer. och ett stort nytt silversmycke runt halsen. Byxorna är större och mer baggy, ser ut som silke.

Foto: Andres Putting / EBU

På skärmarna bakom honom kommer det nu in en enorm kör som gör honom och dansarna sällskap. Det ser mäktigt ut. Blir riktigt kraftfullt.

Foto: Andres Putting / EBU

Och rösten då, undrar ni så klart eftersom han har haft röstproblem ända sedan Mello-finalen. Den håller. Och jäklar vad han kör redan under den andra genomsjungningen. (Vi i pressen får inte se den första av nån anledning).

Foto: Andres Putting / EBU

Oj, vad snyggt det här ser ut vid en första repetition. Nu andas jag ut, jag har varit riktigt orolig för hans röst, men det känns som att han klarar av det här.

UPPDATERING EFTER TREDJE GENOMSJUNGNINGEN:

Tredje genomsjungningen nu. Ljuset är inte perfekt, det behöver justeras, för Tusse och dansarna hamnar lite i mörker nu. Framför allt dansarna.

Trots att scenen är enorm så har den nederländska produktionen förstått att inte gå ut i för mycket stora bilder på avstånd. Man får bra känning av Tusse i närbilderna redan under ett första rep. Det kommer så klart vara en hel del bilder som svenskarna vill justera, men som helhet känns det riktigt bra redan nu.

Foto: Andres Putting / EBU

I slutet av numret, efter sticket, kommer det in stjärnor på led-skärmarna bakom Tusse också, som att han och dansarna är i rymden. Det är också väldigt snyggt.

Foto: Andres Putting / EBU

Men nu låter rösten mer ansträngd igen. Nu behöver han vila, skulle jag säga. För tre gånger på raken hörs det att han inte riktigt pallar att sjunga. Nu hoppas jag att teamet ser till så att han får vila rösten och inte pratar för mycket. Och framför allt att Tusse själv håller tyst och tänker på att vila.

Foto: Andres Putting / EBU
Foto: Andres Putting / EBU

Och nu har ett videoklipp kommit också!

alcazar Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB