Startsida / Inlägg

Tomas Ledin – en stoppkloss

av Tobbe Ek

Än så länge har Mello-arrangörerna Live Nation, All things live och SVT bara gått ut med att Melodifestivalen kommer att vara i Globen (Avicii arena) den första veckan. Och att man fortfarnade hoppas på Friends för finalen.

Men resten då?

Tomas Ledin har fortfarande en konsert inbokad i Globen under Mello-perioden.

Ja, det verkar inte bättre än att Tomas Ledin är det, eller den, som står i vägen för en Melodifestival i Globen fram till finalen. För det är bara Tomas Ledin som fortfarande har en show inbokad i arenan under Mello-perioden, övriga evenemang, som Cirque du soleil och Sabaton, har ställt in.

Men inte Tomas Ledin. Han tycks fortfarande hoppas på att kunna genomföra sin kombinerade 70-årsfest och konsert för dem som går att få in i arenan beroende på restriktionerna. Och även om hans spelning ligger på en fredag så går det helt enkelt inte att flytta alla repetitioner någon annanstans och sen flytta in Mello-scenen på lördagen.

Så just nu tycks det vara Tomas Ledin som står som en stor koloss mellan Mello och Globen för resterande veckor. Och hans publik då, som givetvis kommer bli ledsna och besvikna om ännu en konsert som man köpt biljetter till flyttas.

Och snart måste ju Live Nation, All things live och SVT gå ut med var resten av deltävlingarna och semifinalen ska hållas.

Men vad händer om Tomas Ledin inte ställer in, eller går med på att boka om sin konsert? Kommer deltävling fyra att baxas in i studio 1 i tv-huset då?

Det blir väldigt väldigt svårt. Inte riktigt en show man kan riva av på Scalatatern heller.

Så räkna med att Live Nation, som också är medarrangör till Tomas Ledins spelning, får hosta upp nån form av plåster-på-såren-bidrag eller liknande för att övertala Ledin om att flytta sin spelning. Eller så får Mello flytta till Solna och Friends redan till deltävling fyra.

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Joel Holmgren
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB