Startsida / Inlägg

SVT begränsar möjligheten för oss journalister att bevaka repetitionerna

av Tobbe Ek

Jaha. Idag är vi i pressen alltså utestängda från arenan. Det kommer heller inte ändras när restriktionerna lyfts tyvärr. Det innebär att ni läsare får sämre koll på hur det går när artisterna gör sina nummer på scenen för första gången. SVT får sämre, tunnare och mer utvattnad bevakning och intresset för Melodifestivalen riskerar att minska betydligt. Tyvärr.

Men det ni kommer få idag är bilder från artisternas repetitioner, som SVT:s egen fotograf tar under repet. Det innebär alltså att SVT kontrollerar alla bilder och ni kommer se samma bilder oavsett vilka medier som publicerar dem. Det blir svårt för mig att ge er något unikt tyvärr.

Vi i pressen kommer att få se en genomsjungning av varje artists rep, den tredje och sista genomsjungningen. Vi får se detta på videolänk och jag kommer givetvis att blogga, såväl om bilderna som kommer som vad vi får se och hur det låter under det repet. Men som sagt. Det blir tyvärr lite tunnare även i år jämfört med före pandemin. Varför det här har bestämts känns rätt oklart. Men SVT har valt att begränsa öppenheten och därmed själva valt att minska uppmärksamheten kring tävlingen.

Men men, jag är inte bitter. Eller, jo, det är ju precis vad jag är. Men nu har jag fått det ur mig. Häng med här i bloggen under dagen så ska jag ändå försöka förse er med uppdateringar.

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB