Startsida / Inlägg

Laura Pausini får hela arenan att sjunga Volare – och Sam Ryder skulle behöva en hårborste

av Tobbe Ek
Bild från tidigare rep Foto: Robin Lorentz Allard

Australiens Sheldon Riley gör en känslosam repetition, och är nära att börja gråta när han sjungit klart. Det är en känslosam låt och ibland lever han sig in så mycket att känslorna tar över. Det är en hårfin gräns, ibland hjälper det och ibland stjälper det. Ikväll var det mer till hjälp skulle jag säga.

Och nu tar det lite tid att få ordning på Storbritanniens scenshow så Laura Pausini får hela arenan att sjunga Volare. Riktigt snyggt. Och smart.

Bild från tidigare rep Foto: Robin Lorentz Allard

Sam Ryder låter håret vara lite nytvättat rufsigt ikväll. Kanske skulle tjänat på att dra en borste genom. Han sjunger bra, det här är en härlig låt, men ibland blir det lite för lite känsla i låten och mer vokalgymnastik. Visst kan den utmana i morgon och kommer bli Storbritanniens bästa placering på många år. Och han levererar starkt.

Bild från tidigare rep Foto: Robin Lorentz Allard

Polens Ochman sjunger starkt och stabilt. Den här tror jag kommer gå bra i morgon. Absolut topp 10.

Bild från tidigare rep Foto: Robin Lorentz Allard

Serbiens Konstrakta kommer bli en klassiker, en av de låtar vi pratar om och kollar på om tio år. Det är sånt här som är viktigt i Eurovision. Jag älskar den, inte som vinnare, men som en underdog som ska vara här. Och jag klappar med och gör handrörelserna varje gång.

Bild från tidigare rep Foto: Robin Lorentz Allard

Estlands Stefan gör sin cowboywestern Hope som snygg avslutning, även om jag tänker att et hade varit ännu bättre om Serbien fått avsluta med en riktig fanfavorit. Det här är härligt, men känns inte som samma röj i arenan.

Men Stefan kör på bra ändå och hoppar mellan huvudscenen och sidoscenen. Han avslutar med att säga:

– That was fun!

Och där har alla artister repat

Anton Ewald Benjamin Ingrosso christer björkman Danny Saucedo eric saade esc Henric von Zweigbergk John Lundvik Lina Hedlund Lisa Ajax loreen melodifestival Måns Zelmerlöw norge Oscar Zia Robin Bengtsson ryssland sanna nielsen schlager zweigbergk
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB