Startsida / Inlägg

Min matfilosofi…

av Annika Sjöö
20120206-090157.jpg

Fredagens tapas-mys…

Hej vänner!

Efter en härlig receptkavalkad förra veckan så undrar kanske många om jag inte äter kolhydrater?!

Jo, absolut! Däremot älskar jag att experimentera fram olika alternativa recept för den som inte alltid vill äta massor av kolhydrater. Jag väljer dock (nästan) alltid långsamma kolhydrater!

Under min period som studerande till idrottslärare för ett antal år sedan trodde jag att Start med sötad yoghurt var ett bra mellanmål. Min frukost bestod av rostbröd som jag trodde var grovt och jag åt bröd till nästan varje måltid! Jag har lärt mig mycket sedan dess….

Jag läste Ola Lauritzsons andra bok om GI och det var den som fick mig intresserad av hur maten påverkar vårt blodsocker och således vår vikt. Jag började att byta ut alla snabba kolhydrater till långsamma i min kost och helt plötsligt hände det massor med min kropp! Och jag var absolut inte överviktig innan, men heller inte jättesmal.

Under åren har jag tillägnat mig massor av kunskaper om matens betydelse för kroppen genom min utbildning samt massor av inspirerande böcker. På senare år har jag lärt mig att man inte måste ha vanligt mjöl i recepten utan att det finns massor av andra roliga och goda alternativ!

En dröm är att en dag ge ut en egen receptbok…

Kramar Annika

  • Tjänstgörande redaktör: Elin Wieslander, Rebecka Rakell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB