Den perfekta kladdkakan à la GI…
avNu har jag testat typ 1000 olika kladdkakerecept och mixtrat mig fram till den perfekt kladdiga kladdkakan!
Perfekt för mig alltså:-) Jag vill ha den nästan rinnande inuti…
Du behöver:
100 g kokosolja
2 dl sukrin/sötin
2 ägg
1 dl dinkelmjöl siktat
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och låt svalna något. Vispa ägg och sukrin riktigt fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om. Blanda ner kokosoljan och vänd försiktigt ner äggsmeten. Rör om utan att vispa för hårt.
Smörj en bakform och häll i smeten.
Grädda i ugnen ca 10-12 min tills kakan precis fått en ”hinna”. Ta ut och låt svalna. Ställ in i frysen ca en halvtimme.
Servera med vispad grädde!
Hoppas du gillar den lika mycket som jag?!
Kram Annika