Startsida / Inlägg

Den perfekta kladdkakan à la GI…

av Annika Sjöö

Nu har jag testat typ 1000 olika kladdkakerecept och mixtrat mig fram till den perfekt kladdiga kladdkakan!
Perfekt för mig alltså:-) Jag vill ha den nästan rinnande inuti…

Du behöver:
100 g kokosolja
2 dl sukrin/sötin
2 ägg
1 dl dinkelmjöl siktat
4 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan och låt svalna något. Vispa ägg och sukrin riktigt fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör om. Blanda ner kokosoljan och vänd försiktigt ner äggsmeten. Rör om utan att vispa för hårt.
Smörj en bakform och häll i smeten.
Grädda i ugnen ca 10-12 min tills kakan precis fått en ”hinna”. Ta ut och låt svalna. Ställ in i frysen ca en halvtimme.
Servera med vispad grädde!
Hoppas du gillar den lika mycket som jag?!

Kram Annika

 

  • Tjänstgörande redaktör: Elliot Morseth Edvinsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB