Startsida / Inlägg

Mat när du reser…

av Annika Sjöö
Bra...

Hej vänner!

Här följer några allmänna tips på hur man klarar att hålla en bra kost på resande fot:

* Upptäck kylväskan – perfekt att proppa med bra mat och mellanmål om du bara ska vara borta 1-2 dagar.

* Ta med egna mellanmål och ha i väskan – t.ex. nötter, bars som du vet är bra eller hemmagjorda, lowcarb skorpor, torkade aprikoser m.m.

* Förbered frukost dagen innan och ta med – om du ska resa tidigt kanske du behöver äta frukost på resan. Förbered den dagen innan med något bra bröd samt kokta ägg. Oftast erbjuder tågen eller flygen de ”inte så jättebra” vita frallorna som dessutom inte är särskilt mättande.

* Kolla upp innan vad det finns för matställen eller mataffärer dit du ska resa så slipper du välja det första bästa när hungern sätter in.

* Om det krisar, använd sunt förnuft – förmodligen vet du vad som är bättre och sämre att välja, men om du alltid är förberedd med t.ex. mellanmål så slipper du hamna i den situationen.

Kramar Annika

Inte så bra...
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB