Minisemlor imorgon!
avHejsan!
Ni vet väl att det är semledagen imorgon?!
Då MÅSTE man baka eller i alla fall äta en semla:-)
Varför inte baka minisemlor à la GI?
50gram smör
2,5 dl mjölk
25 gram jäst
0,5 burk Kesella
1 krm salt
2 tsk kardemumma
1 dll fruktsocker
ca 8 dl siktat dinkelmjöl
Pensling: 1 ägg
Mandelmassa:
3 dl mandelmjöl
1 dl sukrin
0,5 dl vatten
Grädde
Gör så här:
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt salt, kesella, kardemumma, fruktsocker och mjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Knåda degen på mjölat bakbord. Baka ut till små runda bullar och lägg på bakplåtsklädd plåt. Låt jäsa 20 min. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min (beroende på ugn).
Mixa mandel och sukrin i en mixer. Tillsätt vatten och rör om.
Skär av ett lock och gröp ur lite innehåll på varje bulle. Fyll med mandelmassa. Vispa grädde och klicka över mandelmassan. Lägg på locket.
Klart!
Kramar Annika