Startsida / Inlägg

En nyttigare variant av kebab för den som är sugen…

av Annika Sjöö
20120226-174550.jpg

Hej hej!

Det minst nyttiga i en köpt kebab är framförallt pitabrödet på vetemjöl! Därför har jag valt att göra en bättre variant:-)
Köttet i en kebab är ju nötkött, vilket är bra kött, så det behåller vi. Du hittar det i frysdisken i mataffären. Obs! Tina inte köttet innan du steker det. Då klibbar det ihop.

Pitabröd 10st

25 g jäst
3 dl vatten
1 msk krossade linfrön
1 msk olivolja
1 tsk salt
Ca 7-8 dl dinkelmjöl (siktat)

Gör såhär:

Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till fingervarmt och häll över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Rör i linfrön, olja och salt. Blanda i mjölet, men spara lite till knådningen. Degen ska vara ganska kladdig. Arbeta degen smidig och jäs övertäckt i ca 1,5h.

Sätt på ugnen på 250grader. Ta upp degen och arbeta in resten av mjölet. Knåda väl. Rulla degen till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt i 10 min.

Kavla ut varje boll till ca 1 cm platta. Grädda i mitten av ugnen ca 5-7 min eller tills de har fått fin färg och rest sig lite. Låt svalna innan du skär av toppen på bröden för att fylla dem.

Fyll varje bröd med stekt kebabkött, valfria grönsaker samt dressing.

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Emma Lindström, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB