Startsida / Inlägg

Jag älskar mitt belgiska våffeljärn!

av Annika Sjöö
20120328-161951.jpg

Det fick bli våffeldagen idag istället!

Gjorde supergoda dinkelvåfflor i mitt belgiska våffeljärn. Det är fantastiskt! Man kan ställa in om man vill ha mjuka eller krispiga våfflor och jag älskar att de blir sådär tjocka och fina.

Receptet är från Ulrika Davidssons bok ”hälsokokboken”. En bok jag för övrigt rekommenderar varmt!

75 g smör
4 dl siktat dinkelmjöl
2 dl mjölk
1 tsk bakpulver
1 ägg
2,5 dl kallt vatten

Smält smöret och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver och mjölk och rör om. Blanda i ägget. Häll i vatten och smör och rör ordentligt till klumpfri smet.
Grädda i våffeljärn och servera gärna med agavesirap!

Kram Annika

20120328-162001.jpg 20120328-162021.jpg
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB