Startsida / Inlägg

Bye bye mr. Dinkel!

av Annika Sjöö
20120824-181145.jpg

Visst är det så att vi människor gärna väljer vad vi vill lyssna på när det gäller olika kostråd och rekommendationer!

Man lyssnar hellre på något som stämmer in på en som person eller när tex. ett livsmedel som man gillar rekommenderas, eller hur?

Jag har varit en ”dinkelfantast”, för när jag började läsa och lära mig om GI så var dinkel ”the shit”!

Dinkel är en jättebra produkt, OM man äter hela kornet. T.ex. om du kokar hela dinkelkorn. Då har dinkel ett lågt GI värde.
Men så fort man maler ner det till mjöl, d.v.s finfördelar det så är det i princip lika illa som vanligt vetemjöl ur GI synpunkt!!!

Jag var knäckt i ungefär en dag när jag fick lära mig det:-) Och jag som bakat så mkt på dinkel i tron om ett lågt GI. Tji fick jag!

Det finns dock andra orsaker till att välja dinkelmjöl istället för vetemjöl ur näringssynpunkt, men om vi tänker GI så är det i princip sak samma!

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Filip Elofsson, Kristina Jeppsson, och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB