Startsida / Inlägg

Krydda maten med gurkmeja!

av Annika Sjöö
20120827-165831.jpg

Gurkmeja är en krydda som är vanlig i indisk matlagning och ofta ingår bl.a i curry. Gurkmeja får man genom att växtens rot kokas, torkas och males till ett gult pulver.

De medicinska egenskaperna hos gurkmeja har varit välkända under lång tid i Indien och Kina. I dessa länder används gurkmeja för att behandla matsmältningsproblem, inflammationer, leversjukdomar, menstruationssmärta och hudproblem.

De senaste åren har närmare 300 forskningsrapporter publicerats. Gurkmeja har enligt dessa både antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper.

Så sätt igång och krydda maten med gurkmeja:-) Jag köpte min på lowcarbshop.se!

Kram

/

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Filip Elofsson och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB