Startsida / Inlägg

Några fettförbrännings-höjare!

av Annika Sjöö
20120914-111326.jpg

Heej!

De flesta av oss är ute efter att bränna fett, eller hur? I alla fall får jag ofta frågor om det här på bloggen!
Därför kommer här några tips på saker som hjälper till:

Protein– inget annat näringsämne påverkar fettförbränningen så mycket som protein!

Detta pga att det t.ex. ger stor mättnad och ett stabilare blodsocker. Detta ger i sin tur mindre insulinpåslag vilket har en direkt effekt på fettförbränningen.

Protein stimulerar utsöndringen av hormonet glukagon som i sin tur effektiviserar fettförbränningen.

Omega 3 och 6 fetter
Dessa fetter är mycket känsliga för härskning och kan då bli skadliga för kroppen. Därför vill kroppen skydda sig mot dessa genom att bränna dem så fort som möjligt – fettförbränningen ökar!

Kakao
Kakao innehåller antioxidanter vilka ökar insulinkänsligheten och därmed fettförbränningen.

Kakao innehåller också teobromin vilket är ett koffeinliknande ämne som kan öka fettförbränningen.

Men ett par rutor mörk choklad räcker! Annars blir kaloriintaget för högt och du får motsatt effekt…

Är du intresserad av att läsa mer om detta kan jag tipsa om Fredrik Pauluns bok ”50 genvägar till fettförbränning”

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB