Startsida / Inlägg

Angående fruktsocker!

av Annika Sjöö
20121202-091054.jpg

Hej kära vänner!

Beträffande receptet på GI lussebullar igår så tänkte jag lyfta ämnet fruktsocker!

Om man ser till GI värdet på fruktsocker så är det lågt, men bör användas med måtta! Varför då?
Jo, du har säkert hört alarmen kring att fruktsocker är fettinlagrande! Och det stämmer faktiskt till viss del, men jag vill göra några förtydligande kring detta.

Du behöver inte vara rädd för fruktsockret i frukt! Frukt består ju faktiskt till ganska liten del av fruktsocker. Det finns ju så mycket annat bra i frukt också som tex. vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibrer, vatten etc. Att komma upp i en skadlig mängd fruktsocker av frukt är därför väldigt svårt, för vem trycker i sig typ 5 kg äpplen om dagen???

När det gäller fruktsocker i ren form d.v.s sådan som finns att köpa i butiken ska man däremot vara lite restriktiv.
Men jag använde ju fruktsocker i receptet? Ja, jag använde 1 dl eftersom degen måste ha något sött för att jäsa, men 1 dl fruktsocker på 40 lussebullar ger ju inte särskilt mycket per bulle, eller hur?

För du äter väl inte alla bullarna själv på samma dag?!

Men det går lika bra med t.ex honung som sötningsmedel i dessa bullar om man vill det! Det blir fantastiskt goda med vilket som och för mig blev det 3 st igår:-)

Kram

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB