Nyttigare julgodis – saffransbountys!
avDessa små läckerbitar är verkligen mina favoriter så här i juletider! M.Å.S.T.E prövas!!!
Du behöver:
3 msk kokosolja
1 dl sukrin
2 dl krämig kokosmjölk (kokosgrädde funkar utmärkt)
200 g riven kokos
1 pkt saffran, 0.5 g
200 g mörk choklad 70-80%
1. Smält sukrin och kokosolja i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, kokos, saffran och rör ihop allt.
3. Ställ kallt i 1 timme.
4. Forma degen till små bitar och ställ i frysen i 1 timme.
5. Bryt chokladen och smält i ett vattenbad.
6. Doppa bitarna i chokladen och förvara i kylen.
Grundreceptet är ifrån min kära vän Ulrika Davidsson och du kan även göra dessa utan saffran om så önskas!
Kram Annik