Startsida / Inlägg

Pepparkaksbollar

av Annika Sjöö

20121216-194302.jpg

Mixade precis ihop ett par fantastiska rawfood/paleo bollar i pepparkakssmak!

300g urkärnade dadlar
1 dl mandelmjöl
3 msk smält kokosolja
0,5 dl linfrön
2 msk chiafrön
2 tsk vaniljarom
2 tsk pepparkakskrydda

Mixa ihop allt i en matberedare. Ställ in i kylen och rulla till bollar när degen är kall.

Då degen både såg ut och luktade som pepparkaksdeg var jag tvungen att testa en liten bit i ugnen. Tryckte ut den med fingrarna och gräddade på 200 g i 10 min i nedre delen av ugnen. Tror faktiskt jag uppfunnit ett nytt pepparkaksrecept!!!
Den blev lite segare än vanliga, men några minuter till och jag tror den hade blivit perfekt:-)

20121216-194252.jpg

20121216-194258.jpg