Startsida / Inlägg

Så här gör du 100% Paleo meatza!

av Annika Sjöö

God kväll!

Har nyss ätit söndagsmiddag som bestod av 100% Paleo meatza, dvs pizza med köttfärsbotten.

Eftersom man inte äter mejeriprodukter inom paleokosten så har man ju ingen ost på denna meatza, utan man ersätter den med äggstanning, vilket fungerar utmärkt oxå!

Du behöver:
700g nötfärs
4 ägg
Chili
Paprikapulver
Cayennepeppar
1 rödlök
1 burk krossade tomater
1 msk kokosmjölk
Svartpeppar
Basilikablad

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötfärsen med två ägg. Krydda med paprikapulver, chili och cayennepeppar efter behag.
Tryck ut färsen på en plåt med bakplåtspapper:

20130217-192210.jpgHacka därefter en hel rödlök och strö över:

20130217-192434.jpgHäll över en burk krossade tomater, gärna en osaltad som tex Kung Markattas:

20130217-192557.jpg
Vispa ihop 2 ägg tillsammans med 1 msk kokosmjölk och peppar och häll över meatzan.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min och sedan ca 5 min på grill på 250.

20130217-192916.jpgStrö gärna över färska basilikablad! a

20130217-193132.jpgNästa gång ska jag nog ha lite bacon på meatzan också för att få en lite saltare smak!

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktör: Wayne Seretis
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB