Startsida / Inlägg

Gästinlägg – 30 dagar Paleo Challenge!

av Annika Sjöö

Vänner!
Nedan följer ett gästinlägg av Magnus och Jenny från bloggen Under vårt tak som gjort en 30 dagar Paleo Challenge!

”Vi har fått en förfrågan att skriva om våra erfarenheter runt en Paleo utmaning, vi är hedrade av detta och delar gärna med oss av våra upplevelser och tankar!

Att genomföra en 30 dagar Paleo Challenge kräver mycket mod och en stark vilja! Så vi vill börja med att berömma alla som gått med i utmaningen. Grattis, väldigt bra gjort! Detta är en investering i kroppen, ett lyft för hälsan och en resa i välbefinnande!

Steg ett har ni alla klarat av, att fattat det stora beslutet – gå med i 30 dagar Paleo Challenge. Redan här är mycket vunnet, det gäller att vilja genomföra en förändring och ta det där stora och svåra men ack så viktiga första steget som krävs inför alla riktiga förändringar.

Alla har olika utgångspunkter när utmaningen startade, allt beroende på vilken mat som brukar dukas fram hemma och hur aktiv man är i sin vardag. Många kommer säkert få en väldigt stor omställning och tuff start medan andra lätt glider in i utmaningen. Men det mest glädjande är att alla kan gå ur utmaningen på samma villkor! Friskare, starkare, smidigare, lättare, utan sockerberoende och utan dåliga matvanor! Oavsett vilken mat som åts tidigare så är det enda som krävs att man väljer rätt här och nu. Det handlar om 30 dagar och det är en stor chans till att göra en omvälvande förändring i livet! Det heter 30 dagar Paleo Challenge just för att det är en utmaning och vi skriver omvälvande för att det är precis vad det är. Ren och naturlig mat programmerar om kroppen till sitt ursprung och det leder till ett fantastiskt resultat och en underbar känsla.

Vi har tidigare gjort ett par Paleo 30 dagar här ”Under vårt tak” och man lär sig så oerhört mycket om sin egen kropp och om ren och naturlig mat, man får en helt ny syn på råvaror och att laga mat från grunden. Smakerna förändras och maten smakar mer ”mat”, inte socker eller salt. Under de första dagarna är allt nytt och spännande, man befinner sig lite i ett ivrigt rus och viljan att lära och söka information är stor. Kan tänka mig att många känner igen sig i detta! Men efter ett par dagar kommer den första smällen, sockerbegäret börjar verkligen röra runt i kroppen och det är svårt att koncentrera sig eller få något gjort – det som var så roligt i början är nu mest svårt och jobbigt. Det är nu viljan är oerhört viktig, ge inte efter utan håll ut! Förbered maträtter, planera vad som ska ätas, när det ska ätas och se till att ha ingredienser hemma. Framför allt, ät dig alltid mätt på riktig mat – gå inte omkring hungrig. Det finns inget bra i att plåga sig med hunger! Sockerbegäret kommer att försvinna och kroppen kommer att lugna ner sig, efter en dryg vecka på riktig mat borde det vara helt borta.

Första veckan under en 30 dagar Paleo Challenge är alltså verkligen rakt upp och rakt ner, det är denna vecka som är klart jobbigaste just med tanke på hur dåligt man kan må när sockerbegäret är som störst. Dessutom märker alla ni som tränar mycket att kraften och uthålligheten inte är lika stor som tidigare, kroppen börjar ställer om sig från att drivas av kolhydrater till att drivas av fett – precis som den ska! Se framåt och behåll modet, det blir lättare! Andra veckan är lite av en mellan vecka där kroppen anpassar sig till kosten, stora förändringar sker dock och det är precis här som man kan börja känna lättheten i kroppen. Även om inte kraften och uthålligheten är tillbaka helt så är känslan i kroppen denna vecka helt annorlunda.

Stort fortsatt lycka till i er utmaning, ta tillvara på detta tillfälle och ta hjälp av Paleo Lifestyle och deras nätverk samt alla andra som är med. Dela med er av egna erfarenheter och våga fråga så fort ni funderar på något. Lek, njut och lev Paleo!”

Magnus & Jenny / Under vårt tak http://www.facebook.com/Undervarttak

  • Tjänstgörande redaktör: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB