Startsida / Inlägg

INGENTING är omöjligt!!!

av Annika Sjöö
20130410-110820.jpg

Vänner!

Häromdagen var jag inne på facebook och fullständigt tappade hakan när jag såg en för – och efterbild på en tjej som tränar CrossFit på samma ställe som min man! Jag var tvungen att kontakta henne och fråga om hon kunde ställa upp på en intervju här på bloggen…och visst ville hon det!

Läs nedan om en riktig solskenshistoria!

Namn: Malin pettersson
Ålder: 33 år
Familj: Sambo och en dotter på 1 år
Bor: I Lerum

Vad fick dig att börja träna CrossFit? För mig var det oundvikligt. Jag gick igenom en tuff graviditet med viktuppgång på närmare 30 kg! Jag var stor, riktigt stor, och när vågen började närma sig tresiffrigt då blev jag riktigt deprimerad.

Jag hade aldrig varit så här stor utan alltid hållit mig runt 70-75 kg under min vuxna del av livet. Under graviditeten så åt jag allt jag såg och när jag blev deprimerad så åt jag bara ännu mer och kände inte igen mig själv alls!

Jag ville bara få mitt barn i min famn så att jag kunde få börja träna och då mina 2 äldre systrar hade börjat träna hos Anna och Anders på CrossFit Lerum och jag såg vilka resultat de gjorde så var jag otroligt ivrig och målmedveten. Jag ville bli vältränad, så enkelt var det!

När började du? Den 16 juni 2012 gick jag på mitt första prova på pass. Jag var relativt nyförlöst så jag fick ju självklart ta det lite lugnt men jag har nog aldrig varit så taggad! Den 20 juni köpte jag medlemskap på ett år. Jag hade bestämt mig!

Hur mycket har du tränat? Jag kan säga att jag haft en del tur i min resa med att ha fått världens snällaste dotter och sambo. Jag har fått sovit hela nätterna och haft en nöjd och glad dotter som jag har kunnat lämna med min sambo som med glädje låtit mig få åka iväg på kvällarna för att träna.

Jag har satsat på 3-4 pass i veckan. Ibland har det blivit mer och ibland mindre.

Hur har passen sett ut? För mig har CrossFit varit en fantastisk träningsform. Jag är en fruktansvärt osmidig människa och stel som ett kassaskåpJ Så inte nog med att jag har gått ner i vikt jag har blivit smidigare och starkare också! Här lyfter man såväl skivstång som svingar kettlebells och hoppar upp på låda. Man använder även bara kroppen som i vanliga armhävningar, situps, knäböj, utfallssteg, pull-ups och djävulens påfund BURPEESJ

Det är otroligt roligt och man tävlar bara mot sig själv och klockan . Att göra så många varv eller reps som möjligt på kortast tid eller under en viss tid.

Det är otroligt motiverande och stärkande för mig. Inget pass är det andra likt vilket gör att man alltid åker dit med en nyfikenhet och liten nervositet.

Har du kompletterat med annan träning också? De dagar jag inte kunnat träna har jag alltid sett till att göra någon vardagsmotion som promenader eller bära tunga matkassar, barn, och väskor. Att bo på andra våningen utan hiss har ju också hjälp till. Annars har det varit en och annan löprunda för att rensa själen lite . Det funkar också kanon att göra lite knäböj, situps, armhävningar eller plankan i vardagsrummet.

Har du ändrat din kost sedan du börjat träna? Kosten är ju A och O när man vill gå ner i vikt och självklart tänker jag på vad jag äter. Jag har fått en hel del tips av CrossFit Lerum om hur jag ska äta, men självklart hade jag också egna idéer och läste mig till en hel del på internet och testade mig fram.

Jag hittade en kost som funkade för mig för helt plötsligt började jag att tappa övervikten. I början körde jag utan kolhydrater och undvek socker. Jag såg till att minska portionerna och åt oftare. Efter ett tag började jag äta lite kolhydrater 1 gång om dagen och åt då fullkorn och fiberrika kolhydrater.

Nu är det mycket proteinrik mat som gäller för mig och t.ex. kokt ägg har funnits på frukostbrickan sedan dag 1.

Jag äter idag inget godis men har helgerna då jag får unna mig det jag vill, men jag har kommit så långt att då jag får unna mig så blir det ändå bara kanske några bitar naturgodis och på sin höjd lite popcorn och nötter.

Jag har idag vant mig vid att jag inte behöver det. Varför börja med det nu när jag ”får”? Är jag riktigt sugen på något så väljer jag hellre ett nyttigare alternativ och det kan faktiskt vara så tråkigt som ett glas vatten med smakJ

Vilka resultat har du fått? När jag startade min viktresa och började träna hade jag en vikt på 85,7 kg och ett midjemått på 110 cm . Jag fick inte på mig några av mina gamla kläder då jag hade en klädstorlek på 46!

Är 1.71 cm lång så det var ju på tok för mycket för mig!

Idag pendlar jag mellan 66-68 kg och har ett midjemått på 78 cm och gått ner till klädstorlek 36! Jag går nu och letar kläder på barnavdelningen för där är det billigare och kläderna passar migJ

Andra effekter mer än viktminskning? Alla i min omgivning kan nog skriva på att mitt självförtroende har ökat nått kopiöst! Jag är betydligt piggare och mår bra i själ och kropp. Detta gynnar både mig, min dotter och min sambo. En lycklig mamma är en lycklig dotter.

Har det varit jobbigt? Jag ser det inte som att det varit jobbigt. Det har ju varit så vansinnigt kul samtidigt! Jag har ju fått så fina resultat och mått så bra av det. Vem vill inte må bra, se bra ut, och ha så roligt samtidigt! Detta är enkelt!

Klart jag har varit sugen på saker men jag har alltid tänkt en tanke till. ”Behöver jag det verkligen?” ”NEJ” har alltid blivit mitt svar och några sekunder efter så är ju suget borta. Fokusera och motivera! Idag finns det ju så många nyttiga alternativ till sötsaker.

Kommer du alltid att fortsätta träna? För mig är det en självklarhet! Så länge jag är hel och frisk och kan så kommer jag fortsätta . Jag vill alltid må bra och träningen hjälper mig med det.

Tack Malin för att du ställde upp på intervjun! Vilken inspirationskälla du är!

Kram Annika

20130410-110909.jpg
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB