Startsida / Inlägg

Blåbärets fantastiska egenskaper!

av Annika Sjöö
20130430-095355.jpg

Hej kära läsare!

På senare tid har det skrivits och talats mycket om hur bra blåbär är för vår hälsa. Du visste kanske redan att blåbär räknas som ett ”superbär”?

Blåbäret är otroligt rikt på antioxidanter och bl.a näringsfysiologen Fredrik Paulùn menar att ju mer färg ett bär/frukt/grönsak har ju mer antioxidanter innehåller det. En studie från amerikanska jordbruksverket visar till exempel att vilda blåbär har den högsta antioxidanthalten bland mer än 60 olika frukter och grönsaker.

Blåbärets färg kommer från det rika innehållet av antocyanider som tillhör gruppen flavonoider. Dess innehåll av antocyanider hjälper till exempel till att neutralisera fria radikalers skador på våra celler och att bekämpa inflammationer. Blåbär sägs också exempelvis kunna förbättra balans, minne och koordination hos oss människor.

Jag älskar blåbär! Äter det både som det är och i form av dryck, men även på exempelvis bananpannkakan på morgonen!

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB