Startsida / Inlägg

Hasselnötsscones

av Annika Sjöö
20130501-090457.jpg

God morgon!

Bakade ljuvliga hasselnötsscones till frukost! Vill du testa? Receptet kommer här:

5 dl hasselnötsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 ägg
1 msk honung
3 msk smält kokosolja (smakfri – jag använder Cocosas)

Sätt ugnen på 175 grader (gärna varmluft om du har, men det funkar även utan). Blanda alla torra ingredienser (gärna i en matberedare). Tillsätt övriga ingredienser och mixa ihop.
Klicka ut ca 7 st scones på bakplåtspapper och picka dem med gaffel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera gärna med mandelsmör och skivad banan!

Kram

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB