Paleo äppelpaj med cashewgrädde!
avHej!
I skrivandets stund funderar jag på om man skriver äppelpaj eller äpplepaj Vet ni?
Vad det än heter så gjorde jag i alla fall en väldigt god sådan häromdagen!
Vill du pröva? Receptet kommer här:
2 goda äpplen (röda eller gröna)
1,5 dl hasselnötsmjöl
1,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 msk honung
1 tsk bakpulver
Ca 2 msk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en paj eller bakform med lite kokosolja. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Lägg dem i formen. Strö över kanel.
Blanda övriga ingredienser till en kletig massa och smula över äpplena.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Ha koll på att det inte bränns vid på toppen. Flytta isf formen längre ner i ugnen!
Servera med cashewgrädde som du gör så här:
2,5 dl cashewnötter
2 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
4 dadlar
(hittade grundreceptet på cashewgrädde hos Erika Palmkrants Azis)
Mixa nötterna till ett mjöl. Häll i vattnet och mixa igen. Tillsätt vaniljpulver och dadlar och mixa ordentligt. Häll upp grädden i en skål och ställ in i kylen ca 30 min.
Mums mums!
Kram Annika