Startsida / Inlägg

Kostdebatten

av Annika Sjöö
20130802-101327.jpg

Hej!

Det pågår just nu en kostdebatt angående fettrika dieter som t.ex lchf som sägs öka risken för stroke och hjärtinfarkt.

Är lite nyfiken på hur ni ser på saken och vad ni tror?

Själv har jag tidigare diskuterat saken med en diabetesläkare som berättade att det faktiskt inte finns riktiga långsiktiga studier på just dessa dieter, men att det kan vara att föredra för någon extremt överviktig. För denne är det ju mer hälsosamt att gå ner i vikt med hjälp av dessa dieter än att förbli överviktig.

Personligen känner jag mig kluven angående att äta så otroligt mycket mättat fett som i tex grädde eller andra feta mejeriprodukter.

Vad säger ni?

Kram

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Filip Elofsson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB