Startsida / Inlägg

Ljuvlig raw chokladkaka!

av Annika Sjöö
20130925-212940.jpg

Heej!

När jag kom hem insåg jag att jag visst inte hade alla ingredienser som jag trodde, så det fick bli en egen variant av rawfoodchokladkakan! En väldigt god sådan om jag får säga det själv:-)

Botten:
2,5 dl naturella cashewnötter
2 dl kokosflingor
3 msk kakao
En nypa havssalt
10 dadlar

Fyllning:
2 dl kokosolja, flytande
100 gram kakaosmör, flytande
3 dl hasselnötter
1 dl vatten
Juicen från 1 lime
2 dl russin
1,5 dl honung
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljpulver
En nypa havssalt

Gör så här:
Börja med botten. Mixa allt utom dadlar i en matberedare till ett fint mjöl, tillsätt dadlar och mixa igen.
Ta fram en form med löstagbar kant och smörj med lite kokosolja. Tryck sedan ut degen jämnt. Ställ in den i frysen medan fyllningen fixas.

Smält kokosolja och kakaosmör i vattenbad.
Mixa hasselnötter, vatten och limejuice. Tillsätt russin, honung, kakao, vanilj och havssalt. Mixa igen.
Tillsätt försiktigt kokosolja och kakaosmör medans maskinen är igång.

Häll smeten över botten.
Täck formen med plast eller folie och låt stå i frysen 1 timma eller i kylen minst 6 h innan servering.

Såååå gott!

Kram

  • Tjänstgörande redaktör: Lukas Jacobson, Jenny Åsell, Aleksandra Wojcik
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB