Startsida / Inlägg

Raw brownietårta…

av Annika Sjöö
20131001-204424.jpg

Godkväll!

Här kommer receptet på en ljuvligt god raw browniekaka med inspiration från Josefin Jäger. Tyckte den förra smakade lite för mkt lime:-)

Botten:

2,5 dl naturella cashewnötter
2 dl kokosflingor
3 msk kakao
En nypa havssalt
10 dadlar
0,5 dl vatten

Mixa allt utom dadlar i en matberedare till ett fint mjöl, tillsätt dadlar och mixa igen. Smörj en form med avtagbara kanter med lite kokosolja. Tryck ut degen jämnt. Låt stå kallt.

Fyllning:
2 dl kokosolja flytande
75 gram kakaosmör, flytande
3 dl naturella mandlar
1 dl vatten
10 dadlar
0,75 dl honung
3 msk kakao
1,5 tsk vaniljpulver
En nypa havssalt

Smält kokosolja och kakaosmör i ett vattenbad. Mixa mandlar och vatten ordentligt. Tillsätt dadlar, honung, kakao, vanilj och havssalt. Mixa igen.
Tillsätt försiktigt kokosolja och kakaosmör i en tunn stråle medan maskinen är igång.
Bred ut smeten över botten. Plasta in kakan väl och ställ in i frysen 1h.
Förvaras i frysen.

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB