Startsida / Inlägg

Gästinlägg av Magnus & Jenny från Under vårt tak!

av Annika Sjöö

Paleo-Diet

Hej!

Vi heter Jenny & Magnus och driver bloggen Under vårt tak där vi skriver om livsstilen Paleo och också har en fantastisk receptbank i Paleoskafferiet!

Vi har fått förfrågan från Annika om att skriva om vad man kan förvänta sig av en Paleoutmaning, speciellt vad gäller kroppen och hur den kommer reagera. Självklart är det individuellt men de flesta följer samma mönster.

Till att börja med så ger 30 dagars Paleoutmaningen tillsammans med Annikas fina träning enorma hälsovinster och dessa 30 dagar är oerhört välinvesterade vad gäller optimering av hälsa – alltså inte enbart för att ”må bra” utan för att optimera din hälsa! Paleo är en livsstil och genom att kombinera ren och naturlig mat med träning når man fantastiska resultat! Bra beslut alla ni som är med i utmaningen!

Kroppen kommer reagera på en kostförändring även om man ändrar från en dålig till en bra kosthållning, det är förändringen i sig som kroppen reagerar på. Man kan till och med säga att till en början vill kroppen skydda sig mot den nya kosten och man blir helt enkelt dålig… Illamående, huvudvärk, matthet och magont, detta är mer regel än undantag. Hur länge det håller i sig är individuellt och beror på stor del på hur man ätit tidigare. MEN det går över och det blir bättre, mycket bättre! I slutet på vecka tre och under sista veckan är det belöningsdags, det är nu som kroppen börjat vänja sig med den nya kosten och kan använda den fullt ut! Lättheten, styrkan och friheten som infinner sig är fantastisk!

Så håll ut, kämpa med kosten och träningen. Och glöm inte nuet – njut av alla utmaningens dagar och försök att lära dig så mycket som möjligt om Paleokosten, hur kroppen reagerar och passa på att få in en bra rutin med träning. Detta är början på en ny livsstil med enorma hälsovinster!

Paleo så gott och så enkelt!

Riktigt stort lycka till!

Jenny & Magnus

 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Mikael Hedmark och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB