Startsida / Inlägg

Vissa av oss behöver dieter…

av Annika Sjöö
20140321-084505.jpg

Foto: John Hagby

Hej!

Jag och min man diskuterade häromdagen Mia Skäringers krönika och hur mycket jag än diggar och avgudar Mia Skäringer så tror jag faktiskt att vissa av oss behöver dieter! Vissa av oss behöver en kosthållning att följa annars ”tappar” vi det. Vi behöver bli vägledda.

Just ordet diet har blivit så otroligt laddat i vårt samhälle, men visste du t.ex. att ordet diet betyder kosthållning? Så vare sig du följer lchf, paleo eller skräpmatsdieten så är det en kosthållning. Med etikett eller inte!

Jag håller fullständigt med om att alla människor duger som de är, men det har ju med självkänsla att göra! Du duger även om du stoppar i dig skitmat, men det är inte hälsosamt för dig. Att duga som man är och att äta hälsosamt är inte samma sak, för när man säger att man ska skita i alla dieter så är det samtidigt som att säga till de som lever ohälsosamt att fortsätta leva sina ohälsosamma liv. Hade det varit så lätt då hade alla levt hälsosamt.

Jag mår fantastiskt bra av att till största delen äta paleokost! Min mage har aldrig mått så bra OCH jag håller mig i form! Jag personligen behöver en kosthållning att följa, annars funkar det inte. Inte för mig i alla fall! Jag vet vad jag ska välja och vad jag inte ska välja och det tycker jag är bra. Jag behöver bli vägledd.

Kram Annika

 • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Kristina Jeppsson, Elvira S Barsotti och Jenny Åsell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB