Startsida / Inlägg

Janssons frestelse med sötpotatis!

av Annika Sjöö
20140413-090525.jpg

Hej!

Nästa helg är det påsk. Det är ingen högtid vi firar så mycket mer än påskägg och eventuell påskmiddag. Men häromdagen blev jag lite sugen på att testa att göra en Janssons frestelse enligt paleo! Alltså med sötpotatis istället för potatis och kokosmjölk istället för grädde. Den blev otroligt god om jag får säga det själv:-)

Du behöver:
5 sötpotatisar
1 gul lök
1 burk ansjovis (valfritt-jag hade det inte)
1 burk kokosmjölk
Havssalt
Vitlökspulver
Peppar
2 dl Mandelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och hacka löken.
Varva sötpotatis, lök och ev ansjovis i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Häll över potatisen. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över. Grädda i ugnen ca 25-30 min.
Gott!

Kram Annika

  • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
  • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB