Påskmat à la Paleo!
avKära läsare!
Påskmat med paleo? Inga problem! Nedan följer några av mina härliga påskmatsrecept!
Ägghalvor med löjrom
Du behöver:
1 ägg per person
1 liten burk löjrom
1 rödlök
Koka ägg och låt de svalna. Dela i halvor och klicka på löjrom och finhackad rödlök. Dekorera eventuellt med dill
Gravad lax med dill
Du behöver:
Valfri mängd gravad lax
Skär den gravade laxen i tunna skivor och dekorera med dill!
Hemmagjorda köttbullar
Du behöver:
500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
havssalt
svartpeppar
Blanda nötfärs med ägg, havssalt och peppar. Hacka löken i små små bitar och blanda ner i färsen. Rulla till små köttbullar och stek i smakfri kokosolja.
Ugnsbakad omelett
Du behöver:
6 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
1 pkt bacon
1 dl cocktailtomater
1 dl Machésallad
1/2 lök
Havssalt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken. Klipp och stek baconet något med löken. Vispa ägg och mandelmjölk och blanda i bacon och lök. Skiva tomater och sallad och blanda ner. Salta och peppra. Klä en rund form med bakplåtspapper och häll i blandningen. Ställ in i ugnen ca 20 min. Mums!
Janssons frestelse med sötpotatis
Du behöver:
5 sötpotatisar
1 gul lök
1 burk ansjovis (valfritt-jag hade det inte)
1 burk kokosmjölk
Havssalt
Vitlökspulver
Peppar
2 dl Mandelmjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och hacka löken. Varva sötpotatis, lök och ev ansjovis i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Häll över potatisen. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över. Grädda i ugnen ca 25-30 min. Gott!
GLAD PÅSK!!!
Annika