Startsida / Inlägg

Påskmat à la Paleo!

av Annika Sjöö

Kära läsare!

Påskmat med paleo? Inga problem! Nedan följer några av mina härliga påskmatsrecept!

Ägghalvor med löjrom

påskmat the-plan
 Bild: vinochgastronomi.se

Du behöver:
1 ägg per person
1 liten burk löjrom
1 rödlök

Koka ägg och låt de svalna. Dela i halvor och klicka på löjrom och finhackad rödlök. Dekorera eventuellt med dill

Gravad lax med dill

gravad lax the-plan
Bild: alltommat.se

Du behöver:
Valfri mängd gravad lax
Skär den gravade laxen i tunna skivor och dekorera med dill!

Hemmagjorda köttbullar

köttbullar

Du behöver:
500 g nötfärs
1 ägg
1 gul lök
havssalt
svartpeppar

Blanda nötfärs med ägg, havssalt och peppar. Hacka löken i små små bitar och blanda ner i färsen. Rulla till små köttbullar och stek i smakfri kokosolja.

Ugnsbakad omelett

kvällsomelett houseoflola

Du behöver:
6 ägg
1 dl osötad mandelmjölk
1 pkt bacon
1 dl cocktailtomater
1 dl Machésallad
1/2 lök
Havssalt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken. Klipp och stek baconet något med löken. Vispa ägg och mandelmjölk och blanda i bacon och lök. Skiva tomater och sallad och blanda ner. Salta och peppra. Klä en rund form med bakplåtspapper och häll i blandningen. Ställ in i ugnen ca 20 min. Mums!

Janssons frestelse med sötpotatis

jansson

Du behöver:

5 sötpotatisar
1 gul lök
1 burk ansjovis (valfritt-jag hade det inte)
1 burk kokosmjölk
Havssalt
Vitlökspulver
Peppar
2 dl Mandelmjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva sötpotatisen och hacka löken.
Varva sötpotatis, lök och ev ansjovis i en ugnsform. Blanda ihop kokosmjölk med havssalt, vitlökspulver och peppar. Häll över potatisen. Blanda mandelmjöl med havssalt och peppar och strö över. Grädda i ugnen ca 25-30 min.
Gott!

GLAD PÅSK!!!

Annika

  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB